Lipašice i lipaši, naravno, jako vole osvajati nagrade i dobivati priznanja za svoj rad, ali jednako tako vole i njegovati dugogodišnja prijateljstva, osobito u svojem gradu.

,,Lipa” i Športsko-plesna udruga ,,Feniks” nisu do sada surađivali na mnogo projekata, ali kada jesu, to je bilo za pamćenje. Najbolji je primjer prvi pop-rock koncert ,,Lipe” i gostiju, već kultni ,,Bum! Tres! LIPA Ples!” iz 2009. godine, kada su za dobar dio onoga ,,ples” u naslovu koncerta na sceni bili zaduženi upravo ,,feniksaši”, a njihov plesni majstor Milan Bugarić potpisao je i većinu koreografija pjevačica i pjevača ,,Lipe”. Što se tada dogodilo, ostalo je za povijest: desetak rasprodanih koncerata, turneja po Hrvatskoj i Mađarskoj, krcate sportske dvorane i sve što ide uz to. No, ,,Lipu” i ,,Feniks” vežu i druge stvari, poput činjenice da su brojne lipašice i lipaši naučili plesati upravo na ,,Feniksovim” tečajevima.

Stoga smo bili počašćeni što su nas naši prijatelji pozvali da 14. lipnja nastupimo na prvoj večeri njihove vikend-proslave 25. rođendana. Bilo nam je odlično, bilo nam je baš divno. Hvala na pozivu! I ovim putem želimo im najsretniji 25. rođendan i još mnogo takvih rođendana! Ne sumnjamo da se uskoro vidimo opet na nekom lijepom pjevačko-plesnom projektu.